El nostre Blog de Català

Hola! Nosaltres som la pamela i el Brando.
Aquest es el blog de català nostre i anirem penjant les activitats , imatges...

martes, 26 de octubre de 2010

Ramon Llull

Biografia de Ramon Llull :
Va nèixer a Mallorca a 1232 era un poeta que escribía en llatí , català i en àrab. Als catorze anys va ser patge del Rei Jaume que en el futur sería el rei de mallorca. Es va casar als 25 anys. Va tenir 2 Fills.
Va apredre l'àrab quan ell va anar a terra santa i l i va ensenyar un esclau moro.Viatjà per diversos països d'Europa (Alemanya, França, Itàlia, etc.) i del nord d'Àfrica (Algèria, Ceuta, Tunis, Jerusalem, Egipte, etc.). Visità filòsofs, papes, i reis, i explicà els seus pensaments a la universitat de París . Va morir a 1316.


 








Obra:
Llibre de contemplació a Déu
Llibre d'amic e Amat.
Arbre de filosofía d'amor.
Llibre de les bèsties
Llibre dels mils proverbis.

Fragment d'una obra de Llull:
Plorava l'amic e deia: - ¿Tro a quant de temps cessaran tenebres en lo món, per ço que cessen les carreres infernals? Ni l'aigua, qui ha en costuma que decórrega a enjús, ¿quan serà l'hora que haja natura de pujar a ensús? Ni els innocents, ¿quan seran més que els colpables?

Comentari del fragment:
Presenta l'origen i el desenvolupament de la relació entre l'home i Déu, i reflecteix una experiència personal de Ramon Llull.Entenc que Ramon vol dir a Déu que quan s'acabarà la malicia (Tot relacionat amb l'infern) en el mon que afecta als innocents (persones) i no hi fa res Déu al respecte.


FI

No hay comentarios:

Publicar un comentario